Tilbehør til brød og kager
Krydrede æbler
2 æbler (uden skræl i tynde både)
3 spskf sukker
½ dl vand
½ tsk stødtkanel
½ tsk kardemomme
Sukker vand og krydderier koges op. Æblebådene tilsættes og koges kort med så de er knap møre, stilles til afkøling.
Saltkaramel
100 gr sukker
3 spskf mørk rom
100 gr piskefløde
Flage salt / Maldon salt
Kom sukker i en gryde med en stor overflade så den lige dækker bunden.
Smelt sukker meget langsomt, så det ikke bliver for brunt. Tilsæt fløden og rommen.
Lad karamellen koge hurtigt igennem og drys med lidt flage salt. Afkøl karamellen og kom den i en skål.
Pas på karamellen kan være meget varm - og vent med at smage på karamellen indtil den er afkølet.
Du kan justere konsistensen på karamellen, ved at lade den koge lidt ned, men gå ikke fra gryden.
Et lille twist
Tilsæt saltkaramellen lidt pebermynthe essens
Sprødt drys
100 gr fintvalsede havregryn
25 gr smør
Smørret smeltes på en pande og havregryn tilsættes.
Havregrynene ristes let gyldne og hældes over i en skål til afkøling.
Benyttes til pynt på kagerne
---
---
---